Knjiga iz koje može da izraste drvo

jacaranda-book

Zamislite: pročitate knjigu, onda je zasadite i iz nje izraste drvo.

Takva knjiga postoji, a nastala je kao deo kampanje Tree Book Tree, dizajnirane da upozna decu sa pričom o nastajanju knjige i važnosti razvijanja ljubavi prema prirodi. Cilj je podizanje svesti o obnavljanju prirodnih resursa i podsticanje mladih ljudi da sve što od prirode uzmu, prirodi treba i da vrate.

Knjiga je ručno prošivena, napravljena od ekološkog papira i mastila. Seme iz kojeg će izrasti drvo ugrađeno je u stranice knjige, tako da, kada zasadite knjigu u zemlju i negujete je na pravi način, iz nje će izrasti prelepo jakaranda drvo (vrsta južnoameričkog drveća, sa velikim ljubičastim cvetovima).

jacaranda-tree
Jakaranda drvo. Foto: www.flickr.com/photos/mjlinden

Knjiga “Mi Papa Estuvo en la Selva” (“Moj tata je bio u džungli”) namenjena deci od 8 do 12 godina, je lep način da se kod najmlađih podstakne razgovor o prirodnoj okolini, kulturnoj raznolikosti i poštovanju koje dugujemo svim živim bićima.

Kreativni tim koji stoji iza ove čarobne knjige i kampanje su Emiliano Cortez, Dardo Perez i Daniel Arango, a knjigu je objavio izdavač za decu Pequeno Editor iz Buenos Ajresa.

U videu koji sledi pogledajte proces nastajanja ove zanimljive knjige:

Sinhro.rs

 

Pročitajte i:

Kindle Garden: jedna e-knjiga, jedno drvo

Interaktivna slikovnica sa skrivenim ilustracijama

Podelite sa prijateljima:
Share