Kapitalno izdanje – 100 godina Duška Radovića

Povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja jednog od najznačajnijih i najomiljenijih autora našeg podneblja, Duška Radovića, Izdavačka kuća Mascom – koja već godinama izdaje njegova dela i štiti prava na njima – pripremila je kapitalno izdanje posvećeno životu i delu velikana naše pisane reči, monografiju pod naslovom 100 godina Duška Radovića.

100 godina Duška Radovića
100 godina Duška Radovića

Duško Radović je najcitiraniji pisac i jedini autor sa ovih prostora čije knjige su prodate u skoro milion primeraka. Smatra se autentičnim jezičkim genijem i predstavlja jedinstven fenomen naše kulture.

Velikan pisane reči i inovativan medijski stvaralac, društveni kritičar, analitičar i neprevaziđeni poznavalac našeg mentaliteta svojevrsni je ko-autor ove monografije.

Ovu po svemu izuzetnu knjigu – sa obiljem do sada neobjavljenih Duškovih tekstova, crteža, beležaka, arhivske građe, fotografija i memorabilija – priredila je Zorica Hadžić, a neizmeran doprinos su joj, kao saradnici na knjizi dali i naslednik Duška Radovića, Miloš Radović, i sam značajan akter naše kulturne scene, i Matija Bećković kojeg za Duška vezuje dugogodišnje iskreno prijateljstvo, a koji se u knjizi pojavljuje kao neka vrsta naratora čije pripovedanje povezuje građu.

Sigurni smo da će ova, koliko poučna i informativna, toliko i zabavna i zanimljiva knjiga omogućiti mnogima da Duška Radovića upoznaju u svetlu u kojem ga mi vidimo: kao velikog stvaraoca, slobodnog mislioca i čoveka od integriteta koji svojim životom i delom svima može da nam posluži kao uzor, navodi se u saopštenju Izdavačke kuće Mascom.

Podelite sa prijateljima:
Share