Jedinstven vodič koji će vas upoznati sa svetskim religijama

naslovna-Vodic-kroz-svjetske-religije-M-Elijade

“Vodič kroz svetske religije” Mirča Elijade i Joan P. Kuliano

“Vodič kroz svetske religije” delo je koje čitaoce vodi kroz glavne religije sveta. Posle dužeg vremena ova knjiga se ponovo može naći i to u izdanju Nove knjige plus iz Beograda i Nove knjige iz Podgorice.

“Vodič kroz svetske religije” je delo koje sadrži informacije o nastanku 33 svetske religije, kao i informacije o verskim običajima, pojmovima i ličnostima. Vodič u kojem su glavne svetske religije raspoređene po abecednom redu, Elijade je osmislio tako da može da posluži za lakšu, praktičnu upotrebu i da može ispuniti višestruke funkcije, kaže se u saopštenju Nove knjige.

“Vodič” je podeljen na dva dela: Makro i Mikro rečnik. Makro rečnik sadrži potpun pregled 33 religije. U drugom delu, Mikro rečniku, nalaze se kratke napomene o najvažnijim temama i jednostavne reference na Makro rečnik.

“Vodič kroz svetske religije” je knjiga koja se čita od korice do korice, kojoj ćete se stalno vraćati i koja će vas navesti da shvatite zbog čega se Elijade smatra jednim od najvećih naučnika našeg doba.

Podelite sa prijateljima:
Share