Izložba novih kanadskih naslova po izboru Kanadskog saveta za umetnosti

Ambasada Kanade u saradnji sa izdavačkom kućom Arhipelag organizuje prolećno druženje uz promociju kanadske književnosti u rezidenciji Ambasade Kanade, Užička 22 (ulaz iz ulice Generala Šturma), u četvrtak 23. maja sa početkom u 12h.

Druženje će otvoriti Nj.E. Kati Čaba, ambasador Kanade u Srbiji koje će započeti konferencijom za štampu uz predstavljanje novog romana kanadskog pisca Dejvida Homela iz serije romana za decu i omladinu Putovanja moje porodice. Govore: pisac Dejvid Homel, Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga i Vesna Roganović, prevoditeljka.

U nastavku programa sledi predstavljanje novih naslova kanadske književnosti po izboru Kanadskog saveta za umetnosti u prisustvu srpskih izdavača koji već tradicionalno objavljuju kanadske naslove u prevodu na srpski jezik. Zahvaljujući srpskim izdavačima, prevodiocima i profesorima kanadskih studija, kanadski pisci anglofonog i frankofonog govornog područja nailaze na veoma dobar prijem kod srpske čitalačke publike i prisutni su u okviru studijskih programa književnosti na univerzitetima u Srbiji.

Susrete i razgovore sa beogradskim čitaocima Dejvid Homel nastaviće na književnoj večeri koja će se održati istog dana u knjižari „Akademija“ (Knez Mihailova 35) s početkom u 19 časova.

Podelite sa prijateljima:
Share