Izložba ilustracija za decu Ane Grigorjev

Krcko_Orascic-7

Ana Grigorjev, jedna od najprepoznatljivijih srpskih ilustratorki nove generacije, održaće samostalnu izložbu ilustracija za decu u beogradskom Studentskom kulturnom centru.

Fenomenalne ilustracije koje podstiču maštu, pune boja i detalja, poznate su deci i roditeljima ne samo u Srbiji već i širom sveta, jer su prava na knjige koje je ilustrovala Ana Grigorjev prodata u više od 20 država. Edicija Zaboravljene priče oduševila je mališane u Rusiji, Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Bugarskoj. A da nije samo ilustrator već i odličan autor, Ana Grigorjev je dokazala zbirkom Vesele porodice u izdanju Evro Booka.

028Ana Grigorjev rođena je 1974. godine u Beogradu gde je završila Školu za dizajn, a potom i FLU, odsek slikarstvo. Bavi se ilustrovanjem knjiga za decu (slikovnice, udžbenici, romani, priručnici…). Do sad je ilustrovala preko 100 visokotiražnih knjiga za decu, oko 50 slikovnica i 10 udžbenika za domaće i inostrane izdavačke kuće, kao što su Narodna knjiga, Litera Books Greece, Nolit, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Calamus, Dečja knjiga, Kreativni Centar, Evro – Giunti (Evro Book), Eduka, Bookland, Čarobna knjiga, Al Waraqoon W.L.L. (Bahrein) i mnogi drugi.

Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 23. jun u 19 sati u Srećnoj galeriji SKC-a (Kralja Milana 48) i izložba će biti otvorena do 7. jula.

Podelite sa prijateljima:
Share