Izdavačka kuća Partizanska knjiga proslavila osmi rođendan

Nezavisna kikindska izdavačka kuća Partizanska knjiga proslavila je pre desetak dana osmu godišnjicu postojanja i objavila roman Autosekcija Srđana Srdića, jednog od svojih osnivača i urednika.

Partizanska knjiga

Ovo je peti roman Srđana Srdića i njegova osma objavljena knjiga. Rođen u Kikindi (1977), Srdić radi kao urednik, izdavač, književni kritičar i predavač kreativnog pisanja i čitanja. Dobitnik je brojnih književnih priznanja, a njegove ranije knjige prevedene su na nekoliko evropskih jezika.

Urednik izdanja, Ivan Radosavljević, opisuje novi Srdićev roman kao „knjigu zabavnu mimo svakog očekivanja, ispovednu megatiradu u čiji autofikcijski vrtlog, bujicu, pisac uvlači sopstvene lekare, kolege pisce, domaće i strane, tupave kritičare, samuraje i lokalne pse (pa čak i jednog, nesretnog, urednika sa visokim vojnim činom), ne bi li raskrinkao i jasno izložio pogledu i razumevanju (sopstvenom, koliko i čitaočevom) sumorni totalitet svoje situacije.

Za osam godina postojanja Partizanska knjiga objavila je više od 120 naslova i u njenom katalogu danas se nalaze i svetske književne zvezde, kao i autori koje je upravo ova kuća afirmisala i objavila im prve knjige uz dobropoznati moto: „Verovati, čitati, boriti se”.

Podelite sa prijateljima:
Share