Izabrana dela Davida Albaharija

pisci-david-albahari1Čarobna knjiga na ovogodišnjem Beogradskom sajmu predstavlja Izabrana dela Davida Albaharija, najznačajnijeg savremenog srpskog pisca i autora čija dela neretko krasi usmerenje ka postmodernoj fantastici, prenosi sajt Art-anima.

U šest ukusno dizajniranih tomova, u tvrdom povezu i sa zaštitnom kutijom, sabrano je deset najboljih Albaharijevih romana: „Mamac“, „Cink“, „Gec i Majer“, „Kontrolni punkt“, „Svetski putnik“, „Snežni čovek“, „Pijavice“, „Životinjsko carstvo“, „Ludvig“ i „Mrak“.

Pisac čija su dela snažno uticala na srpsku književnu scenu u nekoliko poslednjih decenija i čiji su romani i zbirke priča nagrađivani najuglednijim domaćim i regionalnim književnim nagradama predstavljen je i dosad najreprezentativnijom i najobimnijom zbirkom izabranih priča.

Ovo vredno izdanje upotpunjeno je stručnim tekstovima Vladimira Gvozdena o Albaharijevom stvaralaštvu i Mihajla Pantića o Albaharijevoj kratkoj formi.

Promocija Izabranih dela Davida Albaharija biće organizovana, u sredu 28. oktobra, u 11 časova, u sali „Ivo Andrić“ na Beogradskom sajmu knjiga.

Izvor: Art-Anima

Podelite sa prijateljima:
Share