Izabran najbolji roman za mlade u 2017.

Beogradski čitalački klub za mlade Mreža B.O.O.K. – Biblioteka odabranih omladinskih knjiga organizovao je izbor najboljeg romana za mlade koji je objavljen u Srbiji tokom 2017. godine. U tu svrhu je preko Instagrama okupljen specijalni onlajn žiri, sastavljen od 22 mladih poznavalaca savremene književne produkcije za mlade (young adult) koji su dobro upućeni u prošlogodišnju ponudu domaćih izdavača. Članovi ovog žirija bili su iz Beograda i drugih gradova u Srbiji (Pančevo, Kraljevo, Loznica, Paraćin, Stara Pazova, Velika Plana, Ljig), a prosek godina je bio 17.

U jakoj konkurenciji i bogatoj produkciji od ukupno 66 naslova za mlade, koliko je prošle godine objavljeno u Srbiji, onlajn žiri Mreže B.O.O.K. posebno je izdvojio nekoliko naslova i dodelio im sledeća priznanja:

Bronzana medalja Mreže B.O.O.K. – Jasminka Petrović: Sve je u redu (Kreativni centar)

Srebrna medalja Mreže B.O.O.K. – Džon Grin: Nema kraja kornjačama (Urban Reads)

Zlatna medalja Mreže B.O.O.K. – Endži Tomas: Ta mržnja koju seješ (Urban Reads)

Ubedljivi pobednik ovog glasanja, sa dvostruko više dobijenih glasova od drugoplasiranog, je “Ta mržnja koju seješ”, uzbudljivi i emotivni debitantski roman mlade američke autorke Endži Tomas, koji se bavi aktuelnim problemom rasne netrpeljivosti u SAD.

Detaljnije o ovom romanu možete pročitati >> OVDE.

Detaljniji prikaz rezultata i opis glasanja možete pronaći na sajtu Mreža B.O.O.K.

Mreža B.O.O.K. – Biblioteka odabranih omladinskih knjiga je beogradski čitalački klub za mlade, koji postoji od 2014. godine i bavi se popularizacijom savremene književnosti za mlade.

Podelite sa prijateljima:
Share