Istorijski triler Masima Pjetrozelija preveden na srpski

naslovna-Irodov-rukopis

Višestruko nagrađivan roman italijanskog pisca Masima Pjetrozelija, “Irodov rukopis”, upravo je objavljen u izdanju Evro-Đuntija.

Ovaj istorijski triler, pun napetosti i misterije, doživeo je odličan prijem čitalaca na Apeninskom poluostrvu, a srpski je prvi inostrani jezik na koji je preveden.

Srednji vek. Tragični događaji potresaju Rim. Nestalo je četvoro dece koja nose imena četvorice apostola jevanđelista. Leonija i Grifo, izaslanici cara Rudolfa Drugog, koji su se u gradu zatekli kako bi za cara nabavili retke relikvije, igrom slučaja uvučeni su u taj misteriozan događaj. Svi tragovi vode do ozloglašenog Majstora monograma, rimskog slikara, autora Irodovog rukopisa, knjige sa zastrašujućim bogohulnim minijaturama. Istina se krije u rimskim lagumima, gde su se nekada održavali neobični obredi i jeziva žrtvovanja.

Masimo Pjetrozeli je inženjer elektrotehnike iz Rima rođen 1964. godine. Strastveni je ljubitelj žanrovske književnosti i nagrađivani autor devet romana, čija se tematika uglavnom odvija u različitim istorijskim razdobljima njegovog rodnog grada. Jedini je autor koji je iste godine, 2014, ovenčan dvema najvećim književnim nagradama izdavačke kuće Mondadori: Uranija i Tedeski.

Podelite sa prijateljima:
Share