Internet kurs o Šekspirovom životu i delu (engleski)

pisci-šekspir
Vilijam Šekspir

Nekoliko godina unazad u svetu se intenzivno razvijaju otvorene platforme za učenje ili nadograđivanje znanja. Kursevi koje možete pohađati onlajn često organizuju i vode profesori sa svetski priznatih univerziteta ili naučnih i kulturnih institucija. Jedan od sajtova koji se bavi ovim načinom edukacije jeste Future Learn, a mi vam skrećemo pažnju na kurs koji počinje 11. januara 2016. i traje šest nedelja: Exploring English: Shakespeare koji će vam omogućiti da naučite više o Šekspirovom životu i delu i poboljšate svoje znanje engleskog jezika.

Ovaj besplatan kurs je baziran na materijalima za vežbanje British Council-a i namenjen je ljudima koji uče engleski jezik i zainteresovani su za jezik i zaostavštinu Vilijama Šekspira. Materijal je prilagođen ljudima kojima engleski nije maternji jezik, a koji imaju srednji nivo znanja (približno B1 nivo CEFR).

Stručnjaci i poznavaoci Šekspirovog života i dela će vas provesti od njegovog rodnog mesta Stratford na Ejvonu do pozorišta Gloub u Londonu.

Da li ste znali da je Šekspir izmislio preko 1.000 engleskih reči i fraza koje se i danas koriste? Uz pomoć glumaca i stručnjaka iz celog sveta proučavaće se pet Šekspirovih drama: Romeo i Julija, Hamlet, Mnogo buke ni oko čega, Bura, Magbet – koje će otkriti i objasniti na koji način je Šekspir obradio univerzalne životne.

Svoje znanje tokom kursa moći ćete da proveravate kroz različite kvizove, a nedoumice možete razjasniti u direktnom razgovoru sa ostalim polaznicima, sa kojima možete deliti i svoje mišljenje i ideje o različitim temama koje se jave tokom kursa.

Internet kurs Exploring English: Shakespeare je, kao i većina onlajn kurseva, veoma prilagodljiv, a preporučeno vreme za rad je oko dva sata nedeljno i možete vežbati onda kada vama odgovara.

Da se podsetite ili naučite nešto novo o Šekspiru i njegovom delu, prijavite se >> ovde.

Podelite sa prijateljima:
Share