Srećni među knjigama (video)

Happy-2

Sreća, kao osećanje kojem svi težimo u brzom savremenom svetu, postaje takoreći ideološki imperativ koji se teško dostiže. Otuda pesma “Happy” Farela Vilijamsa, čija je glavna tema sreća i pozitivno raspoloženje, trenutno i zauzima značajno mesto u popularnoj kulturi. Nastala za potrebe animiranog filma “Despicable Me”, ova zarazna melodija proširila se planetom u kratkom roku.

Interaktivna verzija spota traje 24 sata, a sama numera postala je muzička osnova globalnog fenomena koji za cilj ima promovisanje gradova širom sveta. Nasmejani i razigrani ljudi iz 1200 gradova predstavili su svoje ulice i specifična mesta; između ostalih to su i Subotica, Beograd, Novi Sad, Split, Zenica, Niš, Barselona, Pariz, Beč, London, Amsterdam i mnogi, mnogi drugi.

Posebnu pažnju privukao je video iz Zagreba, koji poručuje da se sreća i radost mogu naći i u – čitanju knjiga. Knjižara Ljevak je u saradnji sa zagrebačkim bibliotekama i osnovnim školama pokrenula projekat “Sretni s knjigom” kojem je cilj promovisanje knjige kod dece i odraslih. Na tragu popularnih video klipova snimljeni su dinamični kadrovi koji vas verovatno neće ostaviti ravnodušnim 😉

Podelite sa prijateljima:
Share