HAJDUK U BEOGRADU uskoro na filmskom platnu

Hajduk u Beogradu

Junak uz koga su odrastale generacije, čuveni Hajduk iz serijala Gradimira Stojkovića, nakon tri i po decenije naći će se i na filmskom platnu. Кomisija Filmskog centra Srbije podržala je projekat Hajduk u Beogradu, zasnovan na prvom romanu iz Stojkovićevog serijala, a film očekujemo u bioskopima od sredine 2021. godine, saopštila je IK Laguna.

Gligorije Pecikoza Hajduk dolazi iz sela u Beograd i polazi u osmi razred. Trudi se da bude prihvaćen i kao izvanredan košarkaš, i kao dobar drug, i kao odličan đak, i kao odgovoran sin. Rastrzan između novih iskustava i osećanja, Hajduk će se nositi sa raznim preprekama i otkriti da postoji sila koja sve može da promeni i uzburka: ljubav…

Pročitajte i >> Deca čitaju i kada ne znaju slova: od slike do prepričavanja priče

Nagrađivan i obožavan, ovaj kultni roman o odrastanju, uklapanju i o nedoumicama mladih i nakon više od trideset godina nosi u sebi univerzalne poruke o prijateljstvu i zajedništvu. Važan kao prekretnica u domaćoj književnosti za decu i mlade, Hajduk u Beogradu i danas nas podseća na nezamenljivost iskrenosti i poštenja.

Reditelj i producent filma biće Milan Todorović, a scenaristkinja je Milica Konstantinović Stanojević. IK Laguna je dosad objavila četiri dela serijala, a uskoro će se pred čitaocima naći i peti deo „Hajduk sa druge strane“.

Podelite sa prijateljima:
Share