Gostovanje S. V. Tešina u Beču

Pisci_Srđan_Tešin
Srđan V. Tešin. Foto: Arhipelag

Književnik iz Kikinde Srđan V. Tešin gostovaće, 2. aprila, u bečkom klubu-galeriji AU. Organizator čitanja je umetnička asocijacija „Buch im Beisl“, poznata po promovisanju novih glasova u austrijskoj savremenoj književnosti i književnosti jugoistočne Evrope.

Tešin će čitati odlomke iz avanturističkog romana “Kroz pustinju i prašinu”, koji je 2012. godine objavila Drava, jedna od najvećih austrijskih izdavačkih kuća, u prevodu dr Elene Mesner. I kao što je 2006. godine, takođe u Beču, pretpremijerno predstavio nagrađivani i prevođeni roman “Kuvarove kletve i druge gadosti”, Tešin će i ovoga puta bečkoj publici predstaviti svoju novu knjigu “Priče s Marsa”, koju će tokom aprila objaviti Arhipelag.

“Priče s Marsa” su, nakon “Sjajnog naslova za pantomimu” (1997) i “Ispod crte” (2010), treća knjiga priča Srđana V. Tešina. Knjigu čini kolekcija od dvadeset tri fleš fikcije – jednog od najkraćih proznih žanrova – od kojih su dve objavljene u antologijama “Starost” i “Četvrtasto mesto”, dok će se ostale prvi put naći pred čitaocima.

Klub-galerija AU poznat je po nedeljnim čitanjima i promociji najrazličitijih kreativnih projekata. U ovom klubu nastupali su pisci iz regiona poput Marka Pogačara, Nadije Rebronje i drugih.

Podelite sa prijateljima:
Share