Geopoetici prava na Dilanova dela na srpskom

knjige-1Izdavačka kuća Geopoetika postala je ekskluzivni vlasnik autorskih prava za srpski jezik za sva književna dela Boba Dilana, dobitnika Nobelove nagrade za književnost 2016. godine.

Geopoetika je Dilanovu knjigu “Hronike” (prvi deo) objavila 2005. godine, u prevodu Dejana D. Markovića, a na osnovu upravo obnovljenog ugovora, od 27. oktobra novo izdanje te knjige biće u prodaji najpre na Sajmu knjiga u Beogradu, uz popust, a potom i u knjižarama.

Geopoetika je otkupila prava i za roman “Tarantula“, kao i za celokupno Dilanovo pesničko stvaralaštvo objedinjeno u knjizi “Pesme: 1961-2012” (Lyrics: 1961-2012).

Američki rok muzičar, pevač, kantautor, pisac i borac za ljudska prava Bob Dilan dobio je Nobelovu nagradu za književnost za 2016. godinu uz obrazloženje da je “stvorio novi poetski izraz u okviru velike američke pesničke tradicije”.

Dilan se još nije izjasnio o Nobelovoj nagradi, koja je izazvala burne reakcije u svetskoj javnosti, pa nije ni izvesno da li će doći na uručenje koje je zakazano za 10. decembar u Stokholmu.

Izvor: SEEcult.org

Podelite sa prijateljima:
Share