“Gde sam to pogrešila?” – novi roman Ljiljane Šarac

evro book-Gde_sam_to_pogresila_koricaIzdavačka kuća Evro Book prošle nedelje je objavila novi roman Ljiljane Šarac “Gde sam to pogrešila?”. U pitanju je priča o prijateljstvu, porodičnim odnosima, psihologiji, snazi ljubavi i malo poznatom, retko spominjanom srpskom princu Đorđu, sinu Petra Prvog Karađorđevića.

Kad život odluči da nas uzdrma, najpre nam usadi sumnju.

Tragala je za istinom, a otkrila polomljenu granu porodičnog stabla.

Devojka u cvećari može kući da ponese cvet, pekar hleb, ratar krompir, bibliotekar knjigu, a ja? Kako da ne razmišljam o neverovatnim životnim pričama čiji sam svedok? Pokušaji da sama proniknem u sudbine onih koje bih u prolazu videla bili su tako bajkoviti i naivni! Nijedan pisac niti scenarista ne bi bio u stanju da smisli ono što život izrežira.

Ina Pavlović je psihijatar i godinama svakodnevno pomaže pacijentima da se izbore sa najrazličitijim nevoljama. Ugledan i posvećen lekar, nije uspela da izbegne zamke bračne monotonije i nesuglasica. Njen muž, otac njene ćerke, životni oslonac i do juče najbolji prijatelj, preko noći joj je okrenuo leđa; njihova ćerka Simona Ana, inteligentna i osetljiva devojčica, nezadovoljstvo zbog razvoda roditelja iskazuje popuštanjem u školi, kroz sukobe sa autoritetima, neposlušnost i ispade. Usamljena i rastrzana, zabrinuta zbog stalnih nesporazuma koji je sve više udaljavaju od ćerke, Ina odlučuje da se vrati u rodno Smederevo. Kad usled niza nesporazuma i Ininih nesmotrenih poteza sukob između majke i ćerke kulminira, psihičko zdravlje devojčice već je ozbiljno narušeno. Uplašena i zbunjena, Ina kreće u potragu za uzrocima ćerkinog stanja: da li je još neko u njihovoj porodici pokazivao znake psihičke labilnosti?

Neobičan paket na tavanu porodične kuće u Smederevu otkriće joj intrigantnu priču o sudbini jednog nesuđenog prestolonaslednika i njegovoj povezanosti s porodicom Pavlović, stoji u saopštenju Evro Booka.

Ljiljana Šarac rođena je u Smederevu 1971. godine. U rodnom gradu je završila gimnaziju, a u Beogradu Filološki fakultet, smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću. Godinama je pisala i objavljivala pesme. Dobitnik je “Smederevskog Orfeja”. Književni klub Smederevo joj je objavio zbirku pesama “Lutka učaurene duše” 1997. godine. Izdavačka kuća Evro Book objavila je njen prvi roman “Opet sam te sanjao” 2015. godine, a roman “Gde sam to pogrešila?” je njeno drugo prozno delo.

Podelite sa prijateljima:
Share