FRANKFURT: počeo najveći sajam knjiga na svetu

sajam-frankfurt

U Frankfurtu je počeo Međunarodni sajam knjiga – najveća svetska smotra knjige, na kojoj će se među izdavačima iz više od 100 zemalja naći i tridesetak iz Srbije.

Ovogodišnja smotra knjige nekomercijalnog, ali poslovnog, informativnog i promotivnog karaktera okupiće u Frankfurtu do 23. oktobra oko 7.200 izlagača iz celog sveta, a tokom pet dana očekuje se dolazak više od 250.000 posetilaca.

Izdavači iz Srbije imaće zajednički nastup na nacionalnom štandu na kome će biti izloženo oko 450 izdanja domaćih pisaca i izdavača. Učešće na jednoj tako velikoj manifestaciji srpskim izdavačima pruža mogućnost ne samo da predstave svoja izdanja već i da budu u direktnoj prilici da stupe u kontakt sa svetskim izdavačkim kućama i ugovore novu saradnju, prenose mediji.

Samo tri izdavača iz Srbije imaju i svoj posebni štand na sajmu u Frankfurtu – čačanska Pčelica, Kreativni centar i Evro Book.

Evro Book u Frankfurtu

Predstavljanje na međunarodnim sajmovima i trgovina autorskim pravima su veoma bitne aktivnosti za izdavačku kuću Evro Book koja već deceniju uspešno razvija sopstvenu produkciju dečjih knjiga u saradnji sa domaćim autorima i ilustratorima. Rezultati ovih aktivnosti su prikazani u preko 40 ugovora za prodaju autorskih prava na više od 20 svetskih jezika.

Najpopularnija knjiga na štandu Evro booka je Princeza u magarećoj koži Šarla Peroa, knjiga iz edicije Zaboravljene priče koje ilustruje Ana Grigorjev. Prava za bugarsko izdanje ove knjige su prodata i pre objavljivanje štampanog izdanja u Srbiji, a nakon predstavljanja ove knjige na štandu u Frankfurtu, knjiga će biti objavljena na češkom, poljskom i rumunskom jeziku, dok je sa izdavačkom kućom Foliant iz Kazakstana dogovoreno objavljivanje cele serije u ovoj zemlji, saopštio je Evro Book.

Podelite sa prijateljima:
Share