Festival poezije mladih Vrbas – konkurs za pesnike

Festival poezije mladih Vrbas koji se održava 55. put, raspisao je konkurs za mlade pesnike iz Srbije i regiona za učešće na Festivalu.

Festival poezije mladih Vrbas

Pravo učešća na konkursu imaju pesnici do 27 godina starosti.

Za učešće na Festivalu potrebno je poslati ciklus od 10 neobjavljenih pesama, na srpskom jeziku ili jezicima nacionalnih zajednica (sa prevodom na srpski jezik ukoliko je potrebno).

Pesme, umnožene u četiri primerka i potpisane šifrom (sa rešenjem šifre u posebnom kovertu), treba dostaviti na adresu:
Javna biblioteka “Danilo Kiš” Vrbas
Festival poezije mladih
Maršala Tita 87
21460 Vrbas

Konkurs traje do 1. aprila 2023. godine.

Pesnici čije pesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 54. Festivalu poezije mladih koji će se krajem maja održati u Vrbasu.

Festival će nagraditi najbolje pesnike, a prva nagrada je štampanje knjige.

Za više informacija: fpmvrbas@yahoo.com.

Pogledajte i MOMČILO NASTASIJEVIĆ – pesnik maternje melodije i neizrečja

Istovremeno, Festival poezije mladih Vrbas raspisao je i konkurs za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 49. put održati u okviru 55. Festivala poezije mladih.

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi slikari do 27 godina starosti.

Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni.

Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format .jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka), kao i kratku biografiju na: paletamladih@gmail.com najkasnije do 01. aprila 2023. godine.

Selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Kulturnog centra Vrbasa na 48. Paleti mladih. Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada. Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 01. maja 2023. godine na adresu Galerije Kulturnog centra Vrbasa – Maršala Tita 81, 21460 Vrbas, saopšteno je na portalu Vrbas.net.

Podelite sa prijateljima:
Share