Festival poezije mladih Vrbas – konkurs za pesnike

Festival poezije mladih Vrbas koji se održava 53. put, raspisao je konkurs za mlade pesnike iz Srbije i regiona za učešće na Festivalu.

Festival poezije mladih Vrbas

Pravo učešća na konkursu imaju pesnici do 27 godina starosti sa ciklusom od 10 neobjavljenih pesama, na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica (sa prevodom na srpski jezik ukoliko je potrebno).

Pesme, umnožene u četiri primerka i potpisane šifrom (sa rešenjem šifre u posebnom kovertu), treba dostaviti na adresu:
Javna biblioteka “Danilo Kiš” Vrbas
Festival poezije mladih
Maršala Tita 87
21460 Vrbas

Konkurs traje do 1. aprila 2021. godine. Pesnici čije pesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 53. Festivalu poezije mladih. Festival će nagraditi najbolje pesnike, a prva nagrada je štampanje knjige.

Pogledajte i >> Konkurs ĐURA ĐUKANOV 2021. za najbolju zbirku priča

Istovremeno, Festival poezije mladih Vrbas raspisao je i konkurs za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 47. put održati u okviru 53. Festivala poezije mladih.

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi slikari do 27 godina starosti.

Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni.

Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format .jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke rada (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka), kao i kratku biografiju na: paletamladih@gmail.com najkasnije do 01. aprila 2021. godine.

Selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Kulturnog centra Vrbasa na 47. Paleti mladih. Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada, saopšteno je na portalu Vrbas.net.

Podelite sa prijateljima:
Share