Festival INĐIJA PRO POET 2023.

Međunarodni književni festival Inđija Pro Poet 2023, odžaće se od 1. do 5. juna 2023. najavili su organizatori festivala.

Inđija Pro Poet

Ovogodišnji dobitnik Glavne nagrade festivala Gran pri Pro poet je srpski pesnik i novinar Živojin Rakočević, predsednik Udruženja novinara Srbije i direktor Kulturnog centra Gračanica.

Nagrada će laureatu biti uručena na svečanosti otvaranja festivala Inđija Pro Poet, u četvrtak, 1. juna u 19 sati, na letnjoj sceni Kuće Vojnovića, u centru Inđije. Inače, dobitnici ovog priznanja prethodnih godina su bili Matija Bećković, Milovan Vitezović, Pero Zubac, Ljiljana Habjanović Đurović, Ljubivoje Ršumović i Ivan Negrišorac.

Inđija Pro Poet 2023 će tokom pet dana trajanja festivala ugostiti 58 književnika, književnih prevodilaca i kantautora iz 20 država. Uz tradicionalne festivalske programe u Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“ u Inđiji: Književni meridijani, Književni matine, Promocije novih knjiga i Književni miting… – učesnici festivala će održati i književne časove u svim osnovnim školama inđijske opštine, a nastupiće i u Keltskom selu u Inđiji, u vinariji „Mačkov podrum“ u Irigu, u Novom Sadu i Beogradu.

Specijalne povelje festivala ove godine biće uručene piscima Jahandir Alam Rustemu iz Bangladeša, Đeke Marinaju iz SAD, Sofiji Ječini iz Rusije i Nataši Sokolov iz Slovenije. Tokom festivala biće potpisani protokoli o saradnji festivala sa srodnim manifestacija u svetu.

Organizatori Međunarodnog književnog festivala Inđija Pro Poet 2023 su Udruženje „Moj Srem“, Kulturni centar Inđija i Narodna biblioteka „Dr Đorđe Natošević“ iz Inđije, a pokrovitelj je Opština Inđija.

Svi programski sadržaji su otvoreni i besplatni za publiku.

Podelite sa prijateljima:
Share