Eduka – Prijatelj škole: konkurs za najbolju školsku biblioteku

Izdavačko preduzeće Eduka raspisalo je konkurs za dodelu nagrade Eduka – Prijatelj škole za najbolju školsku biblioteku za 2018. godinu.

Pravo da konkurišu imaju školske biblioteke sa teritorije Republike Srbije. Školski bibliotekari ili direktor škole lično prijavljuju svoju školsku biblioteku na konkurs za nagradu Eduka – Prijatelj škole tako što dostavljaju adresu sajta školske biblioteke (ili podsajta, u okviru sajta škole) i popunjavaju obrazac prijave. Ukoliko školska biblioteka obavlja i više od onoga što je u obrascu prijave predviđeno, potrebno je i to navesti u prijavi.

Prijave slati na adresu: eduka.prijateljskole@eduka.rs, najkasnije do 30. juna 2018. godine.

U želji da podstakne i pomogne rad školskih biblioteka, IP Eduka dodeljuje nagradu Eduka – Prijatelj škole, najboljoj biblioteci osnovne, srednje škole i doma učenika za doprinos razvoju školskog bibliotekarstva i stvaralački rad.

Pogledajte i >> Digitalne bilbioteke za decu

Dodeljuje se prva, druga i treća nagrada. Nagrada za školsku biblioteku je novčana, a uz nagradu se dodeljuje i povelja. Prva nagrada iznosi 150000 dinara, druga 100000, a treća nagrada iznosi  60000 dinara.

Rezultati konkursa biće objavljeni na Edukinom sajtu do 30. septembra 2018. godine, a svečano uručenje nagrada biće upriličeno na Školski dan, u okviru Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, 25. oktobra 2018. godine.

Više informacija kao i link za obrazac prijave možete pronaći na sajtu www.eduka.rs

Podelite sa prijateljima:
Share