Dramski ciklus posvećen obeležavanju 120 godina od rođenja M. Crnjanskog

Pisci_Miloš_Crnjanski_1914
Miloš Crnjanski. Foto: sr.wikipedia.org

Povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Miloša Crnjanskog, jednog od najznačajnijih srpskih književnika XX veka, Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a pripremila je dramski ciklus posvećen ekranizacijama njegovog književnog stvaralaštva, najavljeno je na sajtu ove medijske kuće.

U prve dve nedelje oktobra 2013, meseca u kojem je rođen Miloš Crnjanski, radnim danima se, na Prvom programu sa početkom od 13.30 časova, emituje po jedan naslov iz RTS-ove produkcije inspirisane njegovom ličnošću i delima.

Prve nedelje oktobra emituje se dvodelna mini-serija Roman o Londonu, prva TV verzije njegovog dela Maska iz 1978, kao i TV film Mikelanđelo.

U drugoj nedelji gledaoce očekuju mini-serija Seobe, druga TV verzija drame Maska iz 2007. godine, kao i TV film Raj.

Devetog oktobra u večernjem terminu na Prvom programu od 21.00 čas, biće prikazan TV film nastao prema njegovoj drami Tesla, a 15. oktobra od 22 časa, takođe na prvom programu, gledaoci će moći da pogledaju TV film inspirisan životom Miloša Crnjanskog Zagreb–Beograd preko Sarajeva.

Uz TV ciklus, kao i čitav niz pesničkih eseja i dokumentarnih emisija o delu ovog zaista velikog pisca, Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a obeležava jubilej književnog velikana.

Urednik ciklusa je Marko Novaković.

Izvor: RTS

Podelite sa prijateljima:
Share