DOSITEJEVO ZLATNO PERO – konkurs za mlade autore

Zadužbina „Dositej Obradović“ po osmi put objavljuje književni konkurs za nagradu „Dositejevo zlatno pero“ za najbolje objavljene radove mladih autora do 35 godina, u okviru književnih vrsta koje je Dositej uveo u srpsku književnost – esej, basna, putopis, kratka priča.

Dositejevo zlatno pero
Dositej Obradović. Litografija: Anastas Jovanović, 1852. / wikimedia.org

Na konkursu mogu učestvovati mladi punoletni autori i autorke (od 18 do navršenih 35 godina). Konkuriše se sa najviše tri objavljena rada. Dozvoljena dužina putopisa je 20 stranica.

Žiri će izabrati tri najbolja rada koja će biti nagrađena.

Prva nagrada sastoji se od knjiga, „zlatnog“ pera i novčanog iznosa. Nagrada za drugo i treće mesto je u knjigama, a svim nagrađenim učesnicima biće uručene i diplome. Nagrade će biti uručene u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ koja se održava svake godine u septembru.

Radove potpisane punim imenom i prezimenom, datumom rođenja, adresom stanovanja, kontakt telefonom i podatkom o mestu objavljivanja rada, potrebno je poslati OBAVEZNO putem pošte u 5 (pet) primeraka, na adresu: Zadužbina „Dositej Obradović“, Kralja Milana 2, Objekat C, drugi sprat,
11000 Beograd, sa naznakom „za Dositejevo zlatno pero“ kao i na e-mail adresu Zadužbine info@dositejeva-zaduzbina.rs .

Književni konkursi

Rok za dostavljanje radova je sreda, 13. jul 2022. god.

Telefoni za informacije +381 11 3282 240 i +381 11 3282 254.

Zadužbina „Dositej Obradović“ dobitnik je priznanja „Zvezde Beograda 2019“ za projekat Nagrada „Dositejevo zlatno pero“ za 2019. godinu. Projekat „Dositejevo zlatno pero“ realizuje se uz podršku Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Podelite sa prijateljima:
Share