Đorđe Matić na Kolarcu u okviru programa Poezija uživo

U subotu 10. decembra od 19 časova publici na Kolarcu svoju poeziju predstaviće Đorđe Matić, u okviru pete sezone programa „Poezija uživo“ Radio Beograda 2.

Đorđe Matić
Đorđe Matić. Foto: Dragan Mujan / Radio Beograd 2

Đorđe Matić (1970, Zagreb) je pesnik, pripovedač, esejista i kritičar. Autor je pesničkih zbirki: Lingua franca (2013), Haarlem Nocturne (na holandskom 2016), Drugi zvuk (2021), Šifrirano, biografija – nove i odabrane pjesme (2022), knjige eseja o muzici Tajni život pjesama – hrvatska popularna muzika devedesetih (2014) i Tajne veze (2017), te zbirke ogleda o srpskoj kulturi Historija i savremenici (2018) i romana Nioktuda s ljubavlju (2021).

Urednik je i koautor Leksikona YU mitologije (2004) i koautor (s Merimom Ključo) trojezičnog muzičkog priručnika Eastern European Folk Tunes (2009). Uredio je više publicističkih knjiga, kao i nekoliko radova iz polja istorijskih nauka.

Prevodi s engleskog, italijanskog i holandskog jezika, kao i na te jezike.

Sarađivao je na više albuma world i etno muzike i u Holandiji predvodio muzičku grupu Gađo orkestra, u kojoj je pevao i svirao udaraljke.Član je zagrebačkog časopisa Prosvjeta i saradnik portala Oko Radio-televizije Srbije. Član je Hrvatskog društva pisaca i Srpskog kulturnog društva Prosvjeta.

Besplatne karte za pesničko veče Đorđa Matića u okviru programa Poezija uživo mogu se preuzeti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Podelite sa prijateljima:
Share