“Detektivova ćerka” Lesli Tomson

Lesli-Tomson-Detektivova-cerka

Roman “Detektivova ćerka” britanske autorke Lesli Tomson, objavljen je u izdanju IKP Evro-Giunti. Sa engleskog roman je prevela Milka Medić. U pitanju je psihološki triler koji je na Ostrvu privukao veliku pažnju i bio na prvom mestu Sainsbury liste najprodavanijih elektronskih knjiga.

Odluka Kejt Roksmit da krene u šetnju rečnom obalom mnogima je promenila život. Njeno ubistvo potreslo je celu zemlju, protiv njenog muža, glavnog osumnjičenog, nikada nije podignuta optužnica, a njen sin je odrastao u internatu, bez ljubavi i topline. Inspektor Darnel je, rešen da pronađe krivca, odlučio da prevrne svaki kamen, ali potpuno obuzet tim slučajem, nije primetio da malo–pomalo gubi sopstvenu kćer, kivnu na nesrećnu Kejt Roksmit, koja joj „krade očevu pažnju“. Trideset godina kasnije, detektivova ćerka će, nakon očeve smrti, ponovo otvoriti dosije slučaja Roksmit, ne sluteći kakve će posledice ne sluteći da će iz takvog njenog postupka prokuljati zlo.

„Lesli Tomson je za klasu bolja od svih ostalih“ – Ijan Renkin

Lesli Tomson je završila Univerzitet u Brajtonu a master studije na Univerzitetu u Saseksu. Predaje na koledžu Vest Din Grega Mosea. Za svoj debitantski roman A Kind of Vanishing 2010. godine dobila je nagradu The People’s Book Prize. Sa partnerom živi u Luesu.

Podelite sa prijateljima:
Share