Dereta poziva čitaoce da se priključe akciji darivanja knjiga

Povodom Međunarodnog dana poklanjanja knjiga Dereta poziva sve zainteresovane čitaoce da se priključe akciji darivanja knjiga.

Dereta

Međunarodni dan darivanja knjiga (International book giving day) ustanovljen je 2012. godine i od tada se obeležava svakog 14. februara. Ovaj dan se obeležava sa ciljem promovisanja čitanja prvenstveno kod dece, ali i pripadnika svih drugih starosnih  grupa. Inicijativa je probudila veliko interesovanje kod ljubitelja knjiga širom sveta. U više od 44 zemalja raznim akcijama, obeležava se Dan darivanja knjiga.

Ideju da se 14. februara poklanjaju knjige pokrenula je 2012. dečja književnica Ejmi Brodmur. Njena inicijativa je ubrzo pobudila interes zaljubljenika u čitanje, te se od tada obeležava u zemljama širom sveta.

Pročitajte i razloge zbog kojih poklanjamo knjige >>

Na stranicama projekta (International Book Giving Day) predlažu tri jednostavna načina na koja svako može dati svoj doprinos i tako obeležiti ovaj dan:
1. Poklonite novu ili staru knjigu dragoj osobi.
2. Ostavite knjigu na nekom javnom prostoru, te na taj način iznenadite osobe koje ne poznajete.
3. Donirajte knjigu antikvarijatu, dečjoj bolnici, knjižari ili dobrotvornoj organizaciji.

Ako nemate ideju kome biste poklonili knjige, možete se pridružiti Dereti i pomoći da se skupi što više knjiga koje će potom biti donirane onima koji ne mogu da ih priušte.

Knjige koje vam više nisu potrebne donesite do kraja meseca u knjižaru Dereta u Beogradu, Knez Mihailova 46.

Podelite sa prijateljima:
Share