Decu treba buditi pričama!

512px-Child_reading_at_Brookline_Booksmith
Foto: wikimedia.org

Za humanost nije potreban poseban povod, dovoljna je samo dobra volja.

Da nije sve zaboravljeno i prepušteno slučaju, bar što se književnosti i promocije čitanja tiče, potvrđuje Izdavačka kuća Clio, koja je u saradnji sa Akademijom umetnosti Beograd pokrenula akciju prikupljanja knjiga u humanitarne svrhe. Prikupljene knjige biće poklonjene Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine, najavljeno je na sajtu ove izdavačke kuće.

Knjige koje će ulepšati detinjstvo preko 500 mališana, zainteresovani mogu doneti u Gospodar Jovanovu 63 svakim radnim danom i subotom od 9 do 17 časova, ili u prostorije Akademije umetnosti Beograd, Balkanska 21, svakim danom od 10 do 16 časova.

Kako bi podstakla potencijalne donosioce poklona, IK Clio će nagraditi svakog darodavca specijalnim popustima na kupovinu njihovih izdanja – za svaku poklonjenu knjigu možete dobiti 50% popusta na naslov koji odaberete.

Ovom, kao i drugim sličnim akcijama koje s vremena na vreme organizuju pojedine izdavačke kuće, preduzimaju se konkretni koraci u promovisanju čitanja i razvijanju čitalačkih navika kod različitih grupa stanovništva, pri čemu se direktno utiče na razvijanje čitalačke svesti i kulture čitanja.

Akcija prikupljanja knjiga traje do 23. aprila, Svetskog dana knjige, kada će biti svečano uručivanje poklonjenih knjiga.

 

Podelite sa prijateljima:
Share