Darko Tuševljaković na Sajmu knjiga u Solunu

Darko Tuševljaković, aktuelni dobitnik Evropske nagrade za književnost za roman Jaz, gostuje na Sajmu knjiga u Solunu.

Tuševljaković će na Sajmu knjiga u Solunu imati susret i razgovor sa čitaocima. Tuševljaković će učestvovati i na panelu Evropska nagrada za književnost, književnost i Evropa. Pored Tuševljakovića, na ovom panelu učestvuje i ranija dobitnica Evropske nagrade za književnost Kalija Papadaki iz Grčke, kao i Ane Bergman, predstavnica Evropske federacije izdavača, dok je moderator razgovora Jorgos Hulijaras. Panel Evropska nagrada za književnost, književnost i Evropa održaće se večeras s početkom u 19 časova u okviru zvaničnog programa Sajma knjiga u Solunu.

Darko Tuševljaković je Evropsku nagradu za književnost dobio za roman Jaz koji je objavljen u izdanju Arhipelaga 2016. godine. Arhipelag je u međuvremenu prodao prava za izdanje romana Jaz na italijanskom, poljskom, bugarskom, albanskom i turskom jeziku, dok su u toku pregovori o objavljivanju ovog romana na još četiri evropska jezika.

Prošle godine Arhipelag je objavio i novu knjigu priča Darka Tuševljakovića Naknadne istine, u kojoj se se ovaj autor potvrđuje kao jedan od najznačajnijih pisaca srednje generacije u srpskoj književnosti.

Podelite sa prijateljima:
Share