Dani Laze Kostića i Sajam knjiga u Novom Sadu

Dani Laze Kostića

Sajam knjiga će u ovoj godini biti priređen 26. put, od 3. do 9. marta. U istom terminu se organizuje i 25. izložba umetnosti Art Expo, dok se Sajam obrazovanja “Putokazi” priređuje 4. i 5. marta.

Ekskluzivni gosti su Toni Parsons i Trejsi Ševalije, uz brojne domaće autore čija su dela rado čitana. 

Osnovno obeležje Sajma knjiga u Novom Sadu su Dani Laze Kostića, sa istoimenom nagradom koja je ove godine pripala Milošu Latinoviću, susreti izdavača, pisaca, kritičara i publike, uz programe i promocije koji popularišu književnosti, sajamske cene, specijalne akcije izlagača, Dani biblioteka i bibliotekara…

Paralelno sa Sajmom knjiga održava se Izložba umetnosti Art Expo. Okupiće umetnike, omogućiti predstavljanje galerija i pojedinaca, ponuditi dve tematske postavke, rukotvorine, antikvitete. Očekuje se učešće akademskih, edukovanih i samoukih slikara, uz predstavljanje i brojnih dela primenjene umetnosti. Za domete u likovnoj umetnosti i ove godine biće uručena Nagrada Sava Šumanović ustanovljena i prvi put dodeljena 1999. godine.

Pročitajte i: Otkazan Međunarodni sajam knjiga u Lajpcigu

U istom terminu, 4. i 5. marta biće održan i Sajam obrazovanja “Putokazi” koji predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom iz inostanstva.

Ulaz na priredbe posvećene pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju je besplatan, a više informacija o programu možete videti OVDE.

Podelite sa prijateljima:
Share