ČUVAMO SE POEZIJOM – konkurs za poeziju i aforizam

Čuvamo se poezijom je nesvakidašnji konkurs za poeziju i aforizam raspisan u okviru akcije Poezija nije samo za knjige, koju je pokrenula Ana Ilić, diplomirani filozof, grafički dizajner, članica Nacionalne organizacije za retke bolesti i sama obolela od retke bolesti – Fridrajhova ataksija. Ana je autorka tri zbirke pesama, i posvećena je stvaranju i širenju kulture.

Čuvamo se poezijom

Kao organizatorka akcije Poezija nije samo za knjige, Ana Ilić stihove posmatra izvan ustaljenih okvira i pravi tipografske dizajne pesama, a potom ih štampa na majice.

Konkurs Čuvamo se poezijom ima dve kategorije: poeziju i aforizme.

Učešće na konkursu nije uslovljeno starosnim ograničenjem. Autori mogu da prijave i već objavljene radove. Tema je slobodna, ali je poželjno da bude u vezi sa periodom u kome se nalazimo, ili da je delo nastalo tokom vanrednog stanja. Učesnici konkursa treba da naznače u mejlu koji deo teksta je namenjen za dizajn.

Konkurs je otvoren do 31. maja 2020. godine, a rezultati će biti objavljeni na Fejsbuk stranici i Instagramu.

Svi zainteresovani treba da pošalju jednu pesmu ili aforizam (ili oba) na mejl podsvetlomistine@gmail.com a pored radova potrebno je da se navede ime i prezime autora i kratka biografija.

Pogledajte i: Ostani kod kuće i čitaj!

Najboljih 20 učesnika dobiće besplatan dizajn majice sa svojom pesmom (stihom) ili aforizmom kojim se prijavio na konkurs. Ovi učesnici dobijaju i 50% popusta od regularne cene za kupovinu majice na kojoj će se naći njihov originalni tekst. Sugestije i vizije za dizajn su dobrodošle, a proces dizajniranja će biti potpuno interaktivan, sa ciljem da se zajedno radi na kreativnosti i međusobnom razumevanju kod ljudi.

Autori prvog mesta na konkursu u obe kategorije, dobijaju majicu sa printom svoje pesme, stiha ili aforizma potpuno besplatno plus poklon.

Glavna težnja ove akcije je da se autori osnaže i oslobode svoju kreativnost, duh i istrajnost u ovom teškom vremenu, sa ciljem podsticanja kreativnosti i deljenja ideja i sposobnosti u vremenu izolacije.

Čuvajte svoje zdravlje ostankom kod kuće i čuvajte svoju dušu pisanjem poezije!

Podelite sa prijateljima:
Share