Čist oblik ekstaze – promocija knjige B. Stojanović Pantović

Čist oblik ekstaze

Čist oblik ekstaze je knjiga studija i eseja Bojane Stojanović Pantović i bavi se srpskim pesništvom klasicizma, romantizma, moderne i avangarde, kao i interpretacijom najznačajnijih autorskih pisama druge polovine 20. veka.

Bojana Stojanović Pantović sigurnom rukom vodi čitaoca od nihilističke vizije i sumatraističkog principa, do dinamizma pevanja i žive tišine, od jedne do druge neuralgične tačke srpskog pesništva.

Knjiga Čist oblik ekstaze biće predstavljena u petak, 6. mart u 19 sati u Srpskom književnom društvu.

O knjizi razgovaraju: Svetlana Šeatović, Dragan Jovanović Danilov, Maja Medan i Bojana Stojanović Pantović. Program uređuje i vodi: Mirjana Mitrović.

Pročitajte i: SOFIA KAFE: Fotografija i društvena kritika, predavanje Dejana Klincova

Bojana Stojanović Pantović (1960) predaje na Odseku za komparativnu književnost Filološkog fakulteta u Novom Sadu. Piše književnoistorijske, teorijske i komparativne studije, kritiku, poeziju i lirsku prozu, prevodi sa slovenačkog i engleskog. Priredila je više knjiga srpskih i slovenačkih pisaca.

Obavila je knjige poezije i lirske proze: Beskrajna, Zaručnici vatre, Isijavanje, Lekcije o smrti, U obruču. Dobitnica je nagrada: “Milan Bogdanović”, “Isidorijana”, “Gordana Todorović”, “Hadži Dragan Todorović”, Zlatna značka KPZ Srbije, “Đura Jakšić”, “Vasko Popa”.

Podelite sa prijateljima:
Share