ČETVRT: Novi roman Miloša Petrovića u izdanju No Rules

Nedavno je u izdanju No Rulesa objavljena druga knjiga Miloša Petrovića, roman pod nazivom Četvrt.

Četvrt

Pripovedač, student, zbog nesnalaženja u životnim okolnostima, fenomenom poznatim i kao quarter-life crisis, obreo se u raljama iskrivljene stvarnosti, pa iz pomerene perspektive progovara o stvarima koje mu se zbivaju. Začeci šizofrenije i sociopatije stvaraju opasan koktel zbog koga njegovi cimeri Razo (razum) i Pamela (kreativnost) često levitiraju na granici… Jesu li oni samo podstanari u njegovoj glavi? – opis je romana Četvrt.

Drvi o toj četvrti kao o nekom posebnom kraju u kome se nalazi, eto, neka poslastičarnica u koju nisam ušao, a problem je što iz nje nisam izašao, baš tako sam shvatio njena predanja okačena o peteljku lilihipa čiju sam koščicu odavno izgubio. Pričala je o svom djetinjstvu, iako nije bila obavezna da to čini, služila se prastarim trikovima poistovjećivanja sa sagovornikom, omekšavanjem betona vodom, samo što beton vodu upije i opet ćuti, čeka novi mlaz a mlazovi pristižu…

(odlomak)

Miloš Petrović, rođen je 1996. u Loznici. Diplomirao na Odseku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je i odbranio master rad sa temom Tematizacija istorije u romanima Mamac, Pijavice i Svetski putnik Davida Albaharija.

Objavljivao prozne tekstove u Letopisu Matice srpske, časopisu Koraci iz Kragujevca, onlajn časopisu Kult i ostalim književnim časopisima. Pobedio na konkursu Doma kulture Studentski grad u Beogradu za najbolju knjigu priča autora mlađih od 28 godina. Kniga pod nazivom Ljepota lapota bila je u širem izboru za Nagradu Biljana Jovanović. Živi, radi i stvara u Bijeljini.

Podelite sa prijateljima:
Share