Centar za kreativno pisanje: ZIMSKA ŠKOLA PISANJA 2023.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje, od 20.1. do 24.1.2023. u dvorcu Stara Sušica, organizira drugu Zimsku školu pisanja 2023.

Nakon dvanaest ljetnih škola pisanja i ove zime, u osami dvorca na rubu stoljetne šume, živjet ćemo i pisati književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditeljica i voditelja radionica.

Zimska škola pisanja nudi tri različite radionice: Kratka priča, Roman i Raspisivanje. Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a iz Beograda dolazi gostujući pisac, voditelj radionice Romana.

Ivana Bodrožić, jedna od vodećih imena hrvatske književnosti, vodit će radionicu Raspisivanje. Radionicu Kratke priče vodit će Davor Mandić, novinar, pisac i mentor s dugogodišnjim iskustvom u vođenju radionica. Saša Ilić, urednik i pisac iz Beograda, dobitnik NINove nagrade 2019. voditelj je radionice Romana.

Pogledajte i >> Aktuelni književni konkursi

Predviđeni dolazak u dvorac je 20.1. u popodnevnim satima, nakon čega slijedi upoznavanje i razmještaj po sobama. Na kraju prvog dana održat će se već tradicionalni večernji program, na kojem se predstavljaju voditeljice i voditelji te program i cilj Zimske škole. Iduća tri dana intenzivno se radi na tekstovima na radionicama pisanja, uz večernja druženja i gostujuća predavanja raznih autora i autorica, nekih od vodećih imena regionalne književne scene.

Radionice se održavaju u jutarnjim satima, do 10.00 do 13.00 i poslijepodnevnim satima, od 16.30 do 19.00. U pauzama se pišu zadaće i tekstovi na kojima se interaktivno, uz mentorstvo voditeljica i voditelja, radi na svakom satu. U ponedjeljak, u večernjim satima, slijedi završna produkcija, a u utorak, 24.1. nakon doručka, planiran je odlazak iz dvorca.

CeKaPeove škole pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni su književni programi na kojima polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove jedinstvene književne avanture, piše u saopštenju Centra za kreativno pisanje.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 2.900,00 kn.

Više informacija o programu možete pronaći na zvaničnoj stranici Centra za kreativno pisanje.


Centar za kreativno pisanje otvorio je svoja vrata književnim entuzijastima 2007. godine radionicom dramskog pisma i prerastao je u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja u trinaest različitih radionica. CeKaPe je mjesto za kratku priču, roman, poeziju, scenarij, dramski tekst, književnu kritiku, književno prevođenje, ljetnu školu pisanja, izdavaštvo i književne tribine. Kroz Centar je do danas prošlo preko 700 polaznika i polaznica različite dobi, spola, roda, profesije, a sve ih je zbližila ljubav prema pisanju i čitanju.

Podelite sa prijateljima:
Share