Centar za kreativno pisanje: ZIMSKA ŠKOLA PISANJA 2022.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje, od 19.1. do 23.1.2022. u dvorcu Stara Sušica, organizira prvu Zimsku školu pisanja 2022.

Centar za kreativno pisanje

Nakon jedanaest ljetnih škola pisanja ove zime, u osami dvorca na rubu stoljetne šume, učesnici će pisati književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditeljica i voditelja radionica.

Zimska škola pisanja nudi četiri različite radionice: Proza, Poezija i Raspisivanje i radionicu gostujućeg voditelja iz Novog Sada, Filipa Grujića, Dramski i prozni tekst.

Radionice kreativnog pisanja namijenjene su svima; kako onima koji tek otkrivaju svijet kreativnog pisanja, tako i onima koji su u njega već zakoračili.

Radionice se održavaju u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, a slobodno je vrijeme rezervirano za pisanje i rad na tekstovima. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, u večernjim satima biće organizovane i književne tribine i razgovori s gostima. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene, a prvi puta iz Novog Sada dolazi gostujući voditelj.

Olja Savičević Ivančević,  jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja i prozna spisateljica vodi radionicu poezije. Ivana Bodrožić, višestruko nagrađivana spisateljica, u samom vrhu hrvatske književne scene, voditeljica je radionice Raspisivanje, a Enver Krivac, odličan pisac i mentor riječkih radionica pisanja, vodit će radionicu Proze. Višestruko nagrađivani, mladi novosadski dramski i prozni pisac Filip Grujić, gostujući voditelj, vodit će radionicu Dramski i prozni tekst.

Pogledajte i >> Aktuelni književni konkursi

CeKaPe-ove škole pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstveni su književni programi na kojima polaznice i polaznici imaju priliku usvojiti teorijska znanja o kreativnom pisanju, raditi na vlastitim književnim tekstovima, ali i steći poznanstva i prijateljstva koja traju i nakon završetka ove jedinstvene književne avanture.

Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 2600 kn.

Više informacija o programu možete pronaći na zvaničnoj stranici Centra za kreativno pisanje.


Centar za kreativno pisanje otvorio je svoja vrata književnim entuzijastima 2007. godine radionicom dramskog pisma i prerastao je u centar koji provodi edukaciju na području kreativnog pisanja u trinaest različitih radionica. CeKaPe je mjesto za kratku priču, roman, poeziju, scenarij, dramski tekst, književnu kritiku, književno prevođenje, ljetnu školu pisanja, izdavaštvo i književne tribine. Kroz Centar je do danas prošlo preko 700 polaznika i polaznica različite dobi, spola, roda, profesije, a sve ih je zbližila ljubav prema pisanju i čitanju.

Podelite sa prijateljima:
Share