Časopis KNJIŽEVNI ELEMENTI – proleće 2021.

Časopis Književni elementi upravo je objavljen u izdanju Udruženja za književnost, umetnost i multikulturu Perun Artis iz Bitolja.

časopis književni elementi

Četvrti broj časopisa predstavlja dela kako makedonskih autora, tako i autora iz Evrope i sveta. Najnoviji broj časopisa donosi na preko dvesta strana poeziju i prozu sedamdeset i tri autora iz Severne Makedonije. U izboru svetskih autora našli su se Amir Or, Emanuel Rember, Henjong Džeong, Arijan Leka, Kim Simonsen, Derin-Ris Džouns, Dejvid Kuk itd.

Časopis u svakom broju predstavlja zemlju u fokusu. Ovoga puta to je Hrvatska sa dvadeset i tri zastupljena autora, čija su dela prevedena na makedonski jezik. Između ostalog u ovom broju prevedeni su Slobodan Šnajder, Nikola Simić Tonin, Tena Štivičić, Monika Herceg, Kristijan Novak, Dino Pešut, Drago Glamuzina itd.

Časopis Književni elementi izlazi na makedonskom jeziku, i posvećen je književnim delima svih rodova – poeziji, prozi, drami, kao i esejima i književnoj kritici. Izlazi dva puta godišnje a jedan deo svakog broja posvećen je književnosti određene zemlje.

Pogledajte i >> Prikazi i recenzije knjiga

Časopis je podeljen u tri celine. Rubrika Sa ovog kopna, predstavlja makedonsku poeziju, prozu i dramu klasičnih autora, ali i savremenih stvaralaca. Meridijani, su deo časopisa u kome se objavljuju svetski autori i njihova najnovija dela, a u rubrici Zemlja u fokusu zastupljeni su autori određene zemlje.

O književnim predlozima koji će biti objavljeni u časopisu Književni elementi odlučuje internacionalni redakcijski odbor, a glavni i odgovorni urednik časopisa je Sašo Ognenovski.

Podelite sa prijateljima:
Share