Čajevi inspirisani književnim delima

NovelTeas je reč nastala igrom reči novel i tea (prevod sa engleskog: roman i čaj). Ova kovanica zapravo predstavlja markentinšku priču iza koje se krije tim ljudi koji spaja ljubav prema čitanju i ljubav prema ispijanju toplih napitaka.

Reč je o pakovanju čajeva namenjenog knjigoljupcima. Limene kutije u obliku knjiga ispunjene su čajevima koji su nazvani prema delima klasične književnosti.

Svako pakovanje čaja sastoji se od kutije dizajnirane u maniru starih knjiga i čajeva spakovanih u njima. Vrste čajeva se kreću od zelenog, preko crnog do biljnih, a imena su dobijena kao rezultat igranja sa naslovima poznatih književnih dela.

A post shared by NovelTeaTins (@novelteatins) on

Za sada su u ponudi vrste: War and Peach (War and Peace, Rat i mir), The Picture of Earl Grey (The Picture of Dorian Grey, Slika Dorijana Greja), Oliver Lemon Twist (Oliver Twist), Pride and Peppermint (Pride and Prejudice, Gordost i predrasuda), Matcha Do About Nothing Tea (Much Ado About Nothing, Mnogo buke ni oko čega) i Don QuixoTea (Don Quixote, Don Kihot).

Ovakav proizvod ima za cilj da inspiriše čitaoca i podstakne ga da proširi svoje vidike razmišljajući o temama, likovima, porukama i vrednostima klasičnih romana.

Pročitajte i: Da li ste za kafu? >>

Spajanjem rituala ispijanja čaja sa podsećanjima na velika dela svetske književnosti dolazimo do širih društvenih implikacija i načina na koji doživljavamo svakodnevne, trivijalne stvari oko sebe.

A post shared by NovelTeaTins (@novelteatins) on

Sve je počelo Kickstareter kampanjom u kojoj je za samo 30 dana prikupljeno preko 400% više sredstava nego što je traženo, a kampanju su prvenstveno podržali kako ljubitelji čaja tako i ljubitelji knjiga.

Sve ilustracije koje krase kutije su dela nezavisnih umetnika, a nove predloge spajanja dela klasične književnosti sa ukusima čajeva možete pratiti na društvenim mrežama ili zvaničnom sajtu Novelteatins.com.

 

Podelite sa prijateljima:
Share