Bukmarker ‒ inovativna aplikacija koja inspiriše na čitanje

Aplikacija Bukmarker je namenjena ljubiteljima knjiga svih uzrasta koja može višestruko upotpuniti čitalačko iskustvo. Korisnici aplikacije se na jednostavan i brz način mogu informisati, inspirisati, pregledati postojeću ili postaviti svoju recenziju knjige ili časopisa.

Bukmarker

Aplikacija Bukmarker omogućava pretragu izdanja (po naslovu, autoru, žanru, ISBN broju), personalizaciju naloga, povezivanje korisnika sličnog čitalačkog ukusa u virtuelne zajednice (čitaonice) i dodavanje knjiga u bazu putem Bukmarker priča.

Takođe pruža mogućnost ocenjivanja i komentarisanja pročitanih knjiga, kao i obeležavanje i deljenje odlomaka iz štiva koje korisnici čitaju.

Neke od mnogobrojnih prednosti korišćenja aplikacije Bukmarker su mogućnost razmene utisaka o pročitanom u okviru virtuelnih čitaonica pogodnih za učenike, studente i njihove nastavnike, pogodnost čuvanja ličnih beležaka o pročitanom u svojevrsnom e-dnevniku čitanja, kao i uvid u preporuke za čitanje drugih knjigoljubaca.

Aplikacija Bukmarker je osmišljena, planirana i realizovana u Gradskoj biblioteci Vladislav Petković Dis Čačak, uz partnerske ustanove iz još četiri grada u Srbiji: Narodna biblioteka Stefan Prvovenčani Kraljevo, Narodna biblioteka Radoje Domanović Leskovac, Gradska biblioteka Novi Sad i Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor.

Razvoj aplikacije u 2021. godini podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije kroz odobreni projekat Gradske biblioteke Čačak. Autori projekta su bibliotekari Gradske biblioteke u Čačku Marija Radulović i Bogdan Trifunović.

Aplikacija je besplatna i nalazi se na adresi Bukmarker.app, odakle se mogu preuzeti mobilne verzije aplikacije za Android i iOS uređaje u Google Play, odnosno App Store.

Za korišćenje aplikacije i njeno normalno funkcionisanje, osim validne imejl adrese, nisu potrebni drugi lični podaci registrovanih korisnika.

Podelite sa prijateljima:
Share