Bestseler “Mala knjižara u Parizu” u izdanju Nove knjige plus

nova-knjiga-Mala-knjizara-u-Parizu-FINLekovi za život u “Maloj knjižari u Parizu”

Istovremeno topla i tužna proza Nine George u knjizi “Mala knjižara u Parizu”, koja će vas odvesti na putovanje Francuskom i spletom ljudskih emocija, može se naći u izdanju Nove knjige plus iz Beograda.

Postoje knjige koje su pisane za milion ljudi, neke samo za stotinu. Ali postoje i knjige lekovi – knjige koje su pisane samo za jednog čoveka. Jer knjiga je dijagnoza i lek istovremeno.

Baš na ovaj način Žan Perdu, koji sebe naziva književnim apotekarom, za pultom svoje knjižare na brodu, prodaje romane kao lekove za život. Koristeći svoju intuiciju, on tačno zna koja knjiga ublažava boli duše. Jedino sam sebe ne ume da izleči od one noći, pre dvadeset jednu godinu, kada ga je lepa Provansalka Manon ostavila dok je spavao. Za sobom nije ostavila ništa, osim pisma koje se Perdu nije usudio da pročita. Do ovog leta, leta koje će ga odvesti na putovanje u sećanja, u srce Provanse i vratiti ga u život.

Internacionalni bestseler “Mala knjižara u Parizu” prvi put je objavljena na nemačkom jeziku, nakon čega je prevedena na 28 jezika i prodata u preko 500.000 primeraka.

“Mala knjižara u Parizu” nalazi se u samom vrhu Spiegel Magazine’s bestseler liste. Novinar i jedna od najpopularnijih nemačkih autora današnjice Nina Gerorge, autor je i više od stotinu kratkih priča, kao i više od stotinu novinskih kolimni. Nina George objavila je 26 romana, više puta nagrađivana je kao kao bestseler autor.

Podelite sa prijateljima:
Share