Beogradska promocija romana Vinograd Mehmed-bega

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša predstaviće drugo izdanje romana Vinograd Mehmed-bega, čiji je autor Ognjen Avlijaš. Premijerno delo iz edicije Društvo uglednih stvaralaca, u subotu 19. juna sa početkom od 18 sati imaće promociju u sali Amerikana u Domu omladine Beograda.

Avlijaš

Na programu u Domu omladine Beograda o romanu Vinograd Mehmed-bega govoriće Ognjen Avlijaš, kao i dr Aleksandar Kostadinović, potpredsednik i Dalibor Popović Pop, predsednik Društva književnika i književnih prevodilaca Niša.

Kroz samo na prvi pogled priču o Bosni, autor romana Ognjen Avlijaš, ugledni advokat i pisac iz Bijeljine, stvara svoje delo pišući univerzalnim istinama i postiže objektivnu sliku pravih ljudskih odnosa. Roman Vinograd Mehmed-bega je distribuiran u svim značajnim knjižarama u regionu, a sav prihod od prodaje drugog izdanja knjige namenjen je za po jedno dete sa Kosova i Metohije i iz Srebrenice.

Pored prilike da uživo čujete delove romana biće potpisivanja primerka knjige i sazaćete više o niškoj gradskoj književnoj nagradi Slaviša Nikolin Živković, koju dodeljuju Grad Niš i Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, kao i o Književnoj koloniji Sićevo koja ove godine obeležava jubilej 30 godina postojanja, a čiji je utemeljivač ovo Društvo.

Podelite sa prijateljima:
Share