Arhipelag Gulag I-III Solženjicina najtraženiji u 2022.

Akademska knjiga i urednik sajta ove izdavačke kuće, Vladimir Petrović, saopštili su koje knjige su čitaoci tokom 2022. godine najviše tražili, čitali i kupovali.

Arhipelag Gulag I-III

U toku prethodne godine među najprodavanijim izdanjima Akademske knjige našla su se dela ruskog nobelovca Aleksandra Solženjicina.

Monumentalni Arhipelag Gulag I-III, jedno od najznačajnijih književnih dela dvadesetog veka, nakon višedecenijske pauze ponovo je postao dostupan našoj publici u izdanju Akademske knjige.

– Tokom cele prošle godine ovo delo je izazivalo nesmanjenu pažnju čitalaca koji su se iznova upoznali sa stvaralaštvom istinskog književnog genija, ali i svedoka užasavajućeg totalitarizma koji, nažalost, postaje sve veća pretnja u današnjici – naveo je Petrović u saopštenju.

U toku ove godine Akademska knjiga će izdati izbor priča Aleksandra Solženjicina koje se prvi put objavljuju na našem jeziku.

Izlazak izvrsne biografske knjige Zoran Đinđić: Prosvet(l)itelj Mijata Lakićevića izazvao je ništa manju pažnju čitalaca. Predstavljajući intelektualni razvoj Zorana Đinđića, ideje koje su ga kroz život vodile, ali i oblikovale njegovo političko delovanje, Mijat Lakićević ispisuje knjigu koja na snažan način u naš javni život vraća prerano otišlog reformatora, političkog filozofa i istinskog intelektualca.

Među najprodavanijim naslovima Akademske knjige prošle godine našla se i prva sveobuhvatna istorija Meksika na našem jeziku Nova opšta istorija Meksika (24 autora), kao i knjiga Posledice kapitalizma Noama Čomskog i Marva Voterstona, istaknutih mislilaca našeg doba.

Podelite sa prijateljima:
Share