ANTIPUTOPIS – promocija knjige Dušana Mijatovića

Promocija knjige „Antiputopis” advokata Dušana Mijatovića, održaće se u kafe-galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd) u sredu 22. juna 2022. godine sa početkom u 19 časova.

Antiputopis

Na promociji će govoriti: Muharem Bazdulj (književnik i kritičar), Milan Trpković (urednik i izdavač) i Dušan Mijatović (autor).

Antiputopis je knjiga u kojoj se opisuje antiputovanje, iz istog razloga iz koga Šeširdžija u Alisi u zemlji čuda slavi nerođendane. Zato što ima više nego rođendana. Antiputovanje u sebi sadrži putovanja, kao što antivirus sadrži u sebi virus. To je jedno duhovito i paradoksalno putešestvije ka sebi. Ono je ekscentrično, šarmantno, lagano, kaporovski stilski nehajno, a ipak vrlo gusto. Mijatovićeva hodoljublja na strani uvek ga dovode u Beograd, u njegov duhovni centar, čamac na Savi koji propušta vodu. Čitaoca hvata pod ruku, i njega, koji je zalutao, od nemila i nedraga vraća u svoje milo i drago. Cena koju čitalac mora da plati za taj povratak i prepoznavanje, jeste da ponovo nauči da se smeje. (Miloš Кonstantinović)

Autor sasvim otvoreno i bez zadrške, piše o mestima koje je posetio u sklopu porodičnog proputovanja po Evropi. Nadasve iskren i krajnje otvoren za utiske, Dušan Mijatović zna da bude i vrlo duhovit na svoj račun, dok se osvrće na sve zgode i nezgode sa putešestvija. U svom dnevničkom delu se autor osvrće na živa sećanja na oca i sutuacije koje su, svaka na svoj način, povezane sa pričama ovog „antiputovanja”, saopštilo je Ključ izdavaštvo povodom promocije.


Dušan M. Mijatović rođen u Beogradu 4. septembra 1968. godine, gde je završio školovanje i diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. U mladosti se bavio raznim sportovima, bio novinar u „Borbi” (1993–1995), pisao scenarije za filmove koji nisu ekranizovani. Sada se bavi privatnim poslom, advokaturom, a prethodno je radio u državnoj službi. Ne razmišlja da napusti svoj Beograd osim kada ide na svoja duga putovanja i ne zaboravlja ljude koji su mu pomogli. Autor je TV emisije „Originali”.

Podelite sa prijateljima:
Share