ANDRA GAVRILOVIĆ konkurs Resavske biblioteke 2020.

Resavska biblioteka u Svilajncu raspisala je 11. književni konkurs „Andra Gavrilović 2020“ za književno stvaralaštvo na srpskom jeziku u dve oblasti: pripovetka i književna kritika (osvrti, prikazi, eseji, a odnose se na dela objavljena od 2000. godine do danas).

Andra Gavrilović konkurs

Uslovi konkursa

• Na konkurs slati radove koji nisu objavljeni (ni u elektronskoj formi). Obim rada kod pripovetke je 3-10 strana (od 5000-20000 karaktera sa razmakom), a kod književne kritike (prikaz, kritika od 4500-10000 karaktera, esej 15000-20000 karaktera)
• Učesnici šalju 1 (jedan) rad (u okviru jedne oblasti)
• Rad se obavezno potpisuje šifrom
• Ukoliko autor šalje i pripovetku i kritiku oba rada potpisuje istom šifrom

Autori šalju na konkurs 2 (dva) dokumenta:
• u prvom je rad potpisan šifrom
• u drugom je šifra i njeno razrešenje: ime i prezime autora, adresa stanovanja, broj telefona: fiksnog i mobilnog i e-mail

Adresa za slanje radova je andragavrilovic@gmail.com.

Konkurs je objavljen na sajtu Resavske biblioteke i na blogu književne nagrade Andra Gavrilović.

Žiri u sastavu Tatjana Janković, pisac i glavni i odgovorni urednik časopisa „Koraci“, dr Vladan Bajčeta iz Instituta za književnost i umetnost i Olivera Mijailović, bibliotekar RBS napraviće izbor najuspešnijih radova. Izdvojeni radovi biće štampani u zborniku „Crte i reze 11“.

Rezultati konkursa biće saopšteni javnosti tokom februara 2021. godine. Uslediće objavljivanje Zbornika, njegova promocija i dodela nagrada u skladu sa merama zaštite i epidemiloškom situacijom.

Nagrada „Andra Gavrilović“ dodeljuje se ravnopravno u obe kategorije, a sastoji se od povelje, novčanog iznosa i objavljivanja rada u Zborniku.

Konkurs je otvoren do 31.12.2020. godine.

Za informacije i druga potrebna obaveštenja obratiti se Resavskoj biblioteci u Svilajncu 035/321-531 ili na e-mail: andragavrilovic@gmail.com.

Podelite sa prijateljima:
Share