Ana Galić: A ŠTA TO ZNAČI – MISLITI, filozofski vodič

A šta to znači misliti

Ana Galić autorka je novog filozofskog vodiča pod nazivom A šta to znači misliti/Kratki vodič za sve ljubitelje mudrosti. Ovaj vodič objavljen je nedavno u izdanju Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia iz Banja Luka.

Recenziju su uradili dr Predrag Krstić, sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu i prof.dr Miodrag Živanović, lekturu Trivun Kalaba, a tehničku pripremu Miroslav Galić.

“Krećemo na putovanje kako bismo stekli pojam o mišljenju samom, ali i ono mnogo važnije – da zaista počnemo misliti. Ovaj vodič namijenjen je srednjoškolcima, studentima filozofije, ali i svim piscima i misliocima koji se prije ili kasnije zapitaju o smislu svoga postojanja, o postojanju Boga, o tome zbog čega smo došli u svijet, koja je naša svrha i gdje idemo poslije smrti” – piše u uvodu ove knjige.

Neka od pitanja kojima se Ana Galić bavi u svojoj knjizi su značaj istorije za proces mišljenja, šta je mišljenje i kolika je njegova moć, i kakav je današnji mislilac. Autorka daje i uputstva za formulisanje promišljenog, a priloženi su i tekstovi u vidu hrestomatije.

Ukoliko želite da dođete do svog primerka filozofskog vodiča A šta to znači – misliti obratite se Udruženju Sofia putem mejla: udruzenjesofia@gmail.com (Banja Luka).

Ana Galić je diplomirana profesorica filozofije i sociologije, trenutno na završetku magistarskih studija iz filozofije. Bavi se filozofijom, prevodilaštvom i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci.

Podelite sa prijateljima:
Share