Amir Or u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu

Amir-Or-PicMonkey Collage
Amir Or, Muzej vremena (Arhipelag, 2015)

Veliki izraelski pesnik i esejista Amir Or boraviće tokom ove nedelje u Srbiji povodom srpskog izdanja svoje najznačajnije knjige pesama >> Muzej vremena koja je nedavno objavljena u Arhipelagu. Muzej vremena se pojavio u Arhipelagovoj pesničkoj ediciji Element, u prevodu Vide Ognjenović i Davida Albaharija.

Amir Or će tokom boravka u Srbiji imati književne večeri u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Orovo književno veče u Beogradu održava se u Klubu Doma omladine Beograda 24. novembra s početkom u 19 časova. O poeziji Amira Ora govoriće Vida Ognjenović i Gojko Božović.

Sledećeg dana Amir Or, poznat i kao odličan govornik poezije, održaće književno veče u okviru Novosadskog književnog festivala na brodu „Cepelin“. Veče u Novom Sadu počinje u 19 časova.

Srpska turneja Amira Ora završava se u Zrenjaninu, gde će ovaj pesnik imati književno veče 26. novembra u 19 časova u Pozorišnom klubu Zeleno Zvono.

Amir Or, pesnik izuzetne kulture, u knjizi Muzej vremena vodi dalekosežan dijalog s mitom i slojevima kulturnog i istorijskog pamćenja, sa izazovima savremenog doba i ukupnog pesničkog iskustva. Otuda ova knjiga dobija oblik i snagu modernog pesničkog speva u kome se iznova ispituju sama pesma i svet o kome ta pesma govori. Muzej vremena je celovita pesnička knjiga u kojoj se, iz različitih uglova i sa podrazumevanjem ogromne pesničke tradicije i tradicije mišljenja, razmatra pitanje vremena i ljudske egzistencije u tokovima vremena. Knjiga Amira Ora sadrži pesme snažnog zamaha, razuđene metaforike, istinske zapitanosti, kazane sa strašću i uverenjem kakvi su retki u savremenoj poeziji.

Pre dve godine Arhipelag je objavio i knjigu izabranih pesama Amira Ora Pohara.

Podelite sa prijateljima:
Share