Alternativni sajmovi knjiga

Knjige. Foto: flickr.com/bagelmouse
Knjige. Foto: flickr.com/bagelmouse

Uporedo sa Međunarodnim sajmom knjiga u Beogradu, u knjižari Beopolis koja se nalazi u holu Doma omladine održava se Mali sajam knjiga.

Beopolisov Mali sajam, koji se održava treću godinu za redom, otvoren je 22. oktobra, a traje do 30. oktobra.

Na Malom sajmu Beopolisa učestvuju izdavačke kuće koje, što zbog izlagačkih ili programskih neslaganja, nisu našle sebi mesto na Sajmu knjiga: Fabrika knjiga, Booka, Rende, Književna radionica Rašić, MostArt, Partizanska knjiga, Štrik, izdanja Bore Gerzića, Tardis, Deve i Arete – a čija će izdanja u knjižari biti na sajamskom popustu.

Međunarodni sajam Biblioteke XX vek, ove godine deveti po redu, biće održan u četvrtak 27. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 18 do 21 časova.

Sajam će u 19 časova svečano otvoriti filozof Žarko Puhovski. Biće izložene nove knjige kao i više od 100 drugih izdanja Biblioteke XX vek. Očekuje se i prisustvo većeg broja autora i drugih saradnika.

Međunarodni sajam Biblioteke XX vek organizuje se u isto vreme kada je i Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, sa ciljem da se skrene pažnja javnosti na značaj knjige mimo njene tržišne vrednosti.

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu održava se od 23. do 30. oktobra na Beogradskom sajmu.

Podelite sa prijateljima:
Share