Albahari i Basara gosti rođendanske Gradske knjižnice

albasari2
Svetislav Basara i David Albahari

U mesecu u kom KC Grad proslavlja svoj peti rođendan, “Gradska knjižnica” će ugostiti dva naša verovatno najznačajnija savremena pisca – Svetislava Basaru i Davida Albaharija. Razgovor sa piscima biće održan u KC Grad (Braće Krsmanović 4, Beograd) u utorak, 15. aprila, sa početkom u 20h.

Nedavno su i Basara i Albahari objavili nove knjige i one će, naravno, biti jedna od tema razgovora koji će se voditi u KC Grad. Ovakav razgovor biće i prilika da se napravi podrobna analiza književnog, kulturnog i društvenog konteksta u poslednjih nekoliko decenija koliko su i Basara i Albahari važni akteri književne scene ovog prostora.

O postmodernizmu i dokle je on doveo našu književnost, o publicistici i pisanju o umetnosti, o kulturi, politici i njihovim neraskidivim vezama, o manično-paranoičnoj istoriji i još maničnijoj i paranoičnijoj sadašnjosti naše književnosti, o romanima i kratkim pričama, o istoriji kao ovdašnjoj permanentnoj stvarnosti, kao i o raznim drugim stvarima sa Davidom Albaharijem i Svetislavom Basarom razgovaraće Tijana Spasić i Bojan Marjanović.

Podelite sa prijateljima:
Share