64. Junski programi ZMAJEVIH DEČJIH IGARA

64. Junski programi Zmajevih dečjih igara održaće se u Novom Sadu od 21. do 27. juna ove godine. Zmajev stih “Reči su drveta, od njih šuma biva!” objediniće 80 umetničkih celina na više od 30 gradskih i prigradskih programskih lokacija.

programi ZMAJEVIH DEČJIH IGARA
Jovan Jovanović Zmaj

Junski programi Zmajevih dečjih igara okupljaju decu, pisce, nastavnike i bibliotekare.

Među ovogodišnjim piscima koji će se družiti sa decom su Jasminka Petrović, Božidar Mandić, Branko Stevanović, Uroš Petrović i mnogi drugi.

Učešće i poseta festivalskim programima su besplatni a posetioce očekuju brojne književne i likovne radionice, predstave za decu, multimedijlani događaji i filmovi, kao i muzički programi.

U utorak, 22. juna biće dodeljena priznanja Zvajevih dečjih igara za 2021. godinu književnicima Vesni Ćorović Butrić, Rastislavu Durmanu i Uglješi Šajtincu.

Festival Zmajevih dečjih igara podržavaju: Grad Novi Sad – Uprava za kulturu, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine.


Podelite sa prijateljima:
Share