60 FILMOVA U SELEKCIJI 13. MikroFAF-a: Controversy Edition

Pregledavši stotine pristiglih filmova, selekcioni tim 13. izdanja MikroFAF-a (u sastavu: Tanja Drobnjak, Antun Gverović, Marija Rodić, Filip Ćetković i Aleksandar Gubaš) uspeo je da preživi proces selekcije i izabrao je 60 filmova za takmičarski program.

festival kratkog filma

Dva tima žirija dodeliće nagrade u tri takmičarske kategorije: nezavisni film, uradi-sam film i juniorski film. Ovogodišnja specijalna nagrada, koja se odnosi na temu festivala, biće dodeljena filmu koji je najinovativnije odgovorio na temu kontroverze, bez obzira na to u kojoj kategoriji je prijavljen.

Kao i svake godine, srce celog sveta kuca u filmovima na programu MikroFAF-a, a ove godine svet je zabrinutiji nego ikad za ovih 13 godina. Verujući da ova selekcija, u skladu s duhom vremena, u potpunosti opravdava naziv „Kontroverzno izdanje“, pozivamo vas da pogledate ne samo takmičarski, nego i revijalni program u Art bioskopu Kolarac od 18. do 20. novembra 2022.

Listu odabranih filmova za takmičarski program možete pročitati na stranici festivala, saopštio je organizator.

MikroFAF je međunarodni festival kratkog filma koji prezentuje filmove koje su napravili strastveni filmotvorci sa svih meridijana, stvarajući u neograničenim stvaralačkim okolnostima, ali često u ograničenim produkcijskim uslovima. Kroz takmičarske i posebne programe promoviše umetničke slobode, fokusirajući se na nezavisni film, ali i gerilski film, inovativnost, lo-fi, eksperimentalne forme, mlade i stvaralačko samoorganizovanje.

Podelite sa prijateljima:
Share