212 romana u konkurenciji za NIN-ovu nagradu

Na konkurs za NIN-ovu nagradu za najbolji roman pristiglo je rekordnih 212 romana, saopšštila je redakcija nedeljnika NIN.

NIN

Upravo zbog tolikog broja pristiglih knjiga na ovogodiššnji konkurs za najbolji roman godine, kao i usled otežžanog rada tokom pandemije, spisak knjiga koje ulaze u šširi izbor biće objavljen 7. januara 2021. godine, sedam dana kasnije nego ššto je to bio slučaj prethodnih godina.

Prema novom rasporedu, dalji izbori uži i najuži pomeraju se za po nedelju dana. Tako će užži izbor biti objavljen u broju od 14. januara, a najužža selekcija nedelju dana kasnije, odnosno 21. januara.

Ime 67. dobitnika najznačajnijeg knjižževnog priznanja u Srbiji biće poznato u ponedeljak 25. januara nakon sednice žžirija, koji i ove godine zaseda u istom sastavu: Teofil Pančić, Marija Nenezić, Branko Kukić, Marjan Čakarević i Ivan Milenković.

Na adresu nedeljnika, do zaključenja konkursa, pristiglo je 228 knjiga, od kojih 16 nije ispunilo uslove iz različitih razloga ili su autori sami odustali od daljeg takmičenja. Tako se na konačnom spisku nalazi 212 romana.

Kompletnu listu romana koji su ispunili propozicije možete videti >> na sajtu NIN-a.

Sponzori NIN-ove nagrade su Sberbank, kao i jedna domaća i dve strane kompanije, koje žžele da ostanu anonimne.

Podelite sa prijateljima:
Share